Показване на единствения резултат

Том Паркър Боулс

Том е кулинарен журналист. Списва колонка в седмичника The Mail on Sunday, а също така е кулинарен редактор на сп. Esquire и сътрудник на сп. Departures. Първата му книга E Is for Eating: An Alphabet of Greed (2004) [„Я като ядене: Азбука на лакомника“] има голям успех в кулинарните среди. Втората му книга The Year of Eating Dangerously (2006) [„Годината на опасната храна“] съдържа необичайни и екзотични рецепти от цял свят. Третата му книга Full English: A Journey Through the British and Their Food [„Английска закуска: Пътешествие през Британия и нейната кухня“] е издадена през 2009 г., а през 2010 г. печели наградата на Гилдията на кулинарните журналисти в категория „Британска кухня“. Последната му книга е Let’s Eat (2012) [„Хайде да ядем“].

В нея Том Паркър Боулс е събрал любими рецепти от цял свят, претворени в собствената му кухня. Том е известен също като един от водещите на предаването Market Kitchen по канал Good Food от 2007 до 2010 г. За да не си развали фигурата с толкова ядене, Том веднъж отишъл на фитнес, но за съжаление спортът не се отразил добре на крехката му физика.

Съавтори: Абигейл Хоул Съавтор на четири издания на пътеводителя „Индия“ на Lonely Planet и ентусиазиран изследовател на разточителните и сложни вкусове на дили ки чаат – бързите закуски, поднасяни в Делхи.

Брет Аткинсън Водещ журналист към сайта www.viewauckland.co.nz и заклет любител на бързите закуски. Посещавал е готварски курсове във Виетнам, Лаос, Турция, Малайзия и Нова Зеландия.

Бриджит Глийсън Сътрудник на сп. Time Out и автор на кулинарни статии за списанията Budget Travel, Delta Sky и Luxury Latin America.

Грегър Кларк Съавтор на много пътеводители на Lonely Planet, в т.ч. „Бразилия“, „Южна Америка“ (Уругвай) и „Италия“.

Даниел Робинсън Автор на статии и пътеводители на Lonely Planet за кулинарни дестинации като Франция, Малайзия, Тунис, Камбоджа и Израел. Даниел Сейвъри Раз Даниел Сейвъри Раз живее в Тел Авив. Автор е на обширен материал за европейската кухня за сп. A Place in the Sun. Уеб страницата му е www.danscribe.com. Много обича хумус.

Джесика Лий Автор на пътеводители и екскурзовод в Близкия Изток и Северна Африка. Страстен любител на левантинската кухня.

Джо Байндлос Бивш кулинарен критик към кулинарните пътеводители на сп. Time Out. Специалист по югоизточно-азиатска, китайска, корейска и индийска кухня. В момента е рецензент към Lonely Planet.

Джоана Юй Кулинарен журналист и блогър. Вж. www.thehappydinner.wordpress.com. Джошуа Самюъл Браун Съавтор на девет пътеводителя на Lonely Planet, сътрудник на различни азиатски вестници и списания. Поддържа тайванския туристически блог www.josambro.blogspot.com.

Дънкан Гаруд Страстен почитател на южноиталианската кухня. Сътрудничил е на сп. Olive (издание на ВВС). Съавтор на пътеводителя „Сицилия“ на Lonely Planet. Ейми Карафин Съавтор на пътеводителя „Индия“ на Lonely Planet. Живяла е в Дакар, Акра и Мумбай. Отличен познавач на евтината вегетарианска храна по света.

Емили Мачар Журналист, сътрудник в различни вестници и списания. Специализирана е в областите етнография и кулинария. Съавтор на много пътеводители на Lonely Planet. Зора О’Нийл Съавтор на книгата Forking Fantastic! Put the Party Back in Dinner Party, както и на блога www.rovinggastronome.com.

Итън Гелбър Съавтор на различни издания на Lonely Planet, главен редактор на www.thetravelword.com и страстен любител на хубавата храна. Каролин Б. Хелър Списва блога WanderFood на www.wanderlustandlipstick.com. Кулинарен сътрудник на много пътеводители. Запозната е с кухнята на пет континента. Кейт Армстронг Кулинарен сътрудник на пътеводителя „Португалия“ на Lonely Planet. Една от любимите ѝ теми са бързите закуски. Пристрастена е към пащѐл де Белѐм.

Люк Уотърсън Редактор на кулинарната рубрика на сп. Real Travel. Познавач на Латинска Америка. Съавтор на пътеводителите „Перу“, „Мексико“ и „Куба“ на Lonely Planet. Обожава Андите и е пристрастен към салтеня. Майкъл Кон Автор или съавтор на повече от 15 издания на Lonely Planet, кореспондент на свободна практика към ВВС и почитател на пикантните закуски, продавани по централноазиатските пазари.

Мат Болтън Старши щатен сътрудник на Lonely Planet Magazine – Великобритания. Страстен почитател на горещите пържени закуски. Мередит Снайдър В детството си често помагала в кухнята и обичала да си хапва по улиците на Париж. Туристическите ѝ материали са публикувани в BBC Travel и на www.vagabondish.com.

Остин Буш Списва блога за тайландска храна www.austinbushphotography.com. Кулинарен сътрудник на различни пътеводители и списания, в т.ч. Saveur, Travel + Leisure Southeast Asia, Chile Pepper и DestinAsian.

Пени Уотсън Съавтор на каталозите Cheap Eats (на в. The Age), Good Food (на в. Sydney Morning Herald) и Food & Wine (на в. South China Morning Post) и чревоугодник без почивен ден.

Пол Кламър От 1994 г. насам редовно пътува до Мароко – първоначално като турист, след това като екскурзовод, а в последно време – в качеството си на автор на пътеводители. Роб Уайт Съавтор на пътеводителя „Корея“ на Lonely Planet. Живее в Южна Корея и обича хотеок.

Роджър Норъм и Стручън Мартинс Журналисти, специализирани в областите кулинария и туризъм. Пишат за различни списания, в т.ч. Olive. Сара Бакстър Сътрудник на туристическото списание Wanderlust, съавтор на различни национални всекидневници и издания на Lonely Planet и любител на корниш пейсти. Сарина Сингх Сътрудник на предаването Out to Eat на Lonely Planet и доста продуктивен журналист. Специализирана е в областта на туризма и има слабост към пикантни ястия.

Селест Браш Съавтор на книгата The World Is a Kitchen, автор на кулинарните рубрики в различни пътеводители на Lonely Planet и на уеб страницата www.lonelyplanet.com, а в миналото – професионален готвач.

Тим Ричардс Журналист, специализиран в областта на туризма. Автор на много публикации за международна кухня (вж. www.iwriter.com.au) и любител на дука (египетско ястие, приготвено от билки, подправки и ядки; традиционно се поднася като разядка – б. пр.).

Уил Гурлей Опитен редактор и любител на месото, печено на скара. Често пътува до Турция, Балканите и Близкия Изток.

Ръководства

Улична храна

22.90лв.
Изчерпан

Други

Happy

18.00лв.