За нас

Издателство „Вакон” прохожда на книжния пазар през 2006 г. Със своята уникална поредица „Пътешествия и приключения“ „Вакон“ се превърна в синоним на книгите за пътувания. Всяка страница Ви води по стъпките на едни от най-известните писатели пътешественици като Майк Хорн, Майкъл Палин, Колин Таброн, сър Ранулф Файнс и не само.

МАГАЗИН

Любими заглавия

Сред любимите заглавия на нашите читатели се нареждат заслужилите класики на приключенската и пътешественическа литература „Погребани в небесата” и „Древният път на чая”

Българските автори успешно конкурират чуждестранните приключенци. Пътешественикът от българо-монголски произход Фили Лхамсурен разкрива своята сурова философия за пътя и човека в „Забравените пътища: От Родопите до Памир”.

Вячеслав Стоянов изминава 6000 км на колело в една екообиколка на Черноморието в „Експедиция ReCycle”. Младият фотограф Атанас Куцев ни разкрива автентчния дух на Индия и Непал в „Между Нирвана и Самсара”. А журналистът от bTV Светослав Иванов ни пренася в най-горещите точки на планетата в десетте си близкоизточни пътеписа „Там, където загинаха дърветата”.ашваганда

Животът е спорт…

„Бягащите“ книги на издателството не убягват от радара не само на спортисти, а и на всеки любопитен читател. Сред тях са „Родени да тичат“ – една запленяващо увлекателна история на бягането на свръхдълги разстояния с чудати, възхитителни и необикновени герои от света на бегачите; „Яж и тичай“ – силно мотивиращата и вдъхновяваща автобиография на вегана бегач Скот Юрек, а скоро към тях се присъедини и „Тичай или умри” на младата звезда на Килиан Жорнет, който взриви всички рекорди и промени името на спорта. А в „Да бягаш с кенийците” Адхарананд Фин разкрива тайните на най-бързите хора на планетата..

Неповторимият…

През 2012 г. при писателите на „Вакон“ се настанява и оцеляващият във всякакви условия Беър Грилс със своята автобиография, която ни изправя пред един по-различен, личен и откровен Беър, не толкова близо до камерата. През 2013 г. следва „най-добрият наръчник за живот в пустошта”, а през 2014 – „най-добрият наръчник за оцеляване в живота”.

Документални книги

В силната документална поредица на „Вакон“ се откроява „Кривата на щастието“ от Иво Иванов, която само за половин година изчерпа няколко тиража. В нея пребиваващият в Америка спортен журналист разчупва всички парадигми на писането, преплита личните истории с дълбоко човешкото и оставя трайни следи в духа и съзнанието. „Кривата на щастието” е част и от последната поредица на „Вакон” – „Книги, които вдъхновяват”. Редом с него стои и невероятният Ник Вуйчич, който ни учи как да живеем „Живот без ограничения”.