Бъди готов да оцеляваш

Кръвна група Адреналин

За тези, които обичат приключенията и екстремните ситуации, Беър Грилс е много повече от екстремен приключенец, той е идол. Изкачил Еверест на крехките 23 години, бившият командос от Британските специални въздушни части отново атакува книжния пазар с атрактивно четиво. Този път той не разказва за екстремните си приключения, а прави нещо далеч по-практично за всеки кандидат-приключенец. Издава наръчник, пълен с най-добрите техники за оцеляване в дивата природа. В което и кътче на света да попаднете, този наръчник ще ви даде изключително ценни съвети, които могат да спасят живота ви в опасна ситуация.

Страхът идва от незнанието

След като прочетох книгата, си дадох сметка колко много човечеството се е отдалечило от природата. С всяко изминало десетилетие ставаме все по-роботизирани, живеем в добре подредените си домове, изобилстващи от удобства. Всъщност голяма част от населението не знае как да запали огън, без да използва кибрит и запалка. Страхуваме се от дивото и се опитваме да го опитомим, за да ни е удобно и комфортно. И ако сега си мислите, че тази книга никога няма да ви потрябва, защото сте далеч от плановете за сафари, разходка в пустинята или къмпингуване под някой връх, то аз ви съветвам да си помислите отново. Дори и да не планираме екстремно приключение, никога не е излишно да знаем как да оцелеем в дивата природа и да се радваме на нейните богатства, без да се ползваме от придобивките на съвременното общество. Факт е, че в природата на човека е заложено да бъде ловец и завоевател, но много хора се страхуват да поемат на път към своето приключение, защото не знаят как да се справят, когато нещата се объркат. Е, Беър Грилс се е погрижил да събере целия си житейски опит и всички изпитани техники, които е изпробвал през годините, и да ни ги предаде.счетоводни услуги

Книгата „Роден да оцелява” ще ви направи по-уверени и по-спокойни. Повечето от нас се страхуват от светкавици, от буря в планината, от тъмнината, от дивото, защото няма как да контролират непредвидени ситуации или да планират всичко. Но когато човек знае как да се възползва от възможностите, за които природата се е погрижила, ще открие ред в непознатото и дивото. Нека не забравяме откъде сме тръгнали и как векове наред сме оцелявали без луксозни къщи и панелни блокове. Топлата вода невинаги е текла от бойлерите и храната невинаги е била по супермаркетите.